Dingen die ik bij een tweede kindje anders zou doen

Dingen die ik bij een tweede kindje anders zou doen

Nogal nuchter ging ik door mijn zwangerschap heen. Ik zou gewoon mezelf blijven en liet mij niet zo meeslepen in die hele zoete babybubbel. Voor mij dus geen fotoshoots met pakken roze muisjes of een babyshower waar rompertjes versierd werden.

We zouden dan wel een meisje krijgen, maar mooi niet dat er een roze behangetje op de muur kwam. Achteraf vind ik dat toch best wel jammer. Bij een tweede kindje zal ik mij dan ook iets meer overgeven aan de babywereld. Maar wat zou ik dan nu wel doen wat ik voorheen niet heb gedaan?

Dingen die ik bij een tweede kindje anders zou doen

Het nieuws verrassend brengen

Als ik hoor van meiden dat ze voorleesboekjes, verpakte zwangerschapstesten, baby sokjes en ander leuks geven met gillende en huilende opa en oma to be als resultaat, dan denk ik: stommerd. Eigenlijk had je dat zelf ook leuk gevonden.

foto’s laten maken tijdens de zwangerschap

Ik heb wel wat foto’s van mijzelf tijdens de zwangerschap, maar die zijn op zijn zachts gezegd niet heel florissant. Of alleen mijn buik staat erop en ikzelf verder niet. Zonde, vind ik nu! Elke zwangerschap is anders, die zelfde buik krijg je nooit meer. Leg het vast! Ik baal hier zo van dat ik dit niet heb gedaan tijdens mijn zwangerschap. Toen vond ik het onzinnig en onnodig geld uitgeven. Nu zou ik willen dat ik met trots kon terugkijken op een aantal echt mooie foto’s.

Meer babysfeer op de babykamer

Een babykamer hadden wij niet. Op de eerste plaats wil ik die dus wel heel graag mocht er een tweede kindje komen. Want tijdens de zwangerschap van Vanessa woonden Benny en ik in een huis met 1 (vrij ruime) slaapkamer. Ik vond het onwijs jammer dat wij toen der tijd geen extra slaapkamer hadden om te veranderen in een echte babykamer. Daarom besloot ik er verder ook weinig moeite in te steken. De muren van onze slaapkamer bleven wit. En we kozen voor een hemeltje en beddengoed van winnie the pooh. Met een gekregen ledikantje, en een nieuwe commode in gebroken wit.

Een zoeter geboortekaartje 

Ook ons geboortekaartje was vrij basic. Benny tekent graag en kan dat ook goed. Hij wilde graag een hand waar een slapend baby’tje in lag op de voorkant van het geboortekaartje. Zo gezegd zo gedaan, dat gunde ik hem. De kleur van het kaartje zelf bleef ligt van kleur, en de tekst binnenin het kaartje werd roze. Ik heb absoluut geen spijt van het helemaal zelf ontworpen en gemaakte kaartje. We hebben er ook onwijs veel leuke reacties op gekregen, maar nu zou ik daar niet meer voor kiezen.

Invul boeken ook echt invullen

Ik heb ze wel, ben er ook in begonnen maar helaas geen compleet ingevulde boeken. Jammer! Want toch vind ik het leuk om terug te lezen hoe ik me voelde in de zesde maand. En wanneer ging Vanessa ook alweer zitten? En wanneer begon het kruipen?

Te gekke zwangerschapskleding shoppen!

Niet meer luisteren naar al die mensen die riepen, je draagt het maar een paar maanden! Zonde! Leuk die H&M elastische basics, maar ik had achteraf toch wel een perfect aansluitende, opvallende top of jurk gedragen. Jammer dan dat je er maar een paar maanden plezier van hebt. Je bent zwanger, je hele lijf veranderd en dat is al niet niks. Dan mag je er toch wel een paar maanden gaaf uitzien? Is ook wat waard toch?

Mooie foto’s laten maken als de baby geboren is

En dan bedoel ik niet van die newborn foto’s van pasgeboren baby’s gepropt in mandjes ala Anne Geddes. Daar gruwel ik stiekem een beetje van. Maar inmiddels weet ik wel dat er echt hele leuke fotografen rondlopen die bij je thuis komen en je gezin vastleggen zoals hij is. Dat wil ik wel.

Een kraamborrel!

Geen wekenlang kraamvisite over de vloer, ik teken er voor! Super leuk en fijn natuurlijk dat er zoveel mensen langs willen komen om de baby te bewonderen, maar het kost ook veel energie. Je zit middenin een nieuwe fase van je leven, bent zoekend naar een balans en dagen lang visite is dan niet altijd even fijn. Bij een tweede kindje zou ik het dus in 1 keer goed doen door een kraamborrel te geven, om vervolgens in alle rust te kunnen genieten van ons gezin.

Wat zou jij anders doen? Of wat heb jij anders gedaan bij een tweede kindje? 

 

 

 

 

 

Volg:
Delen:

Laat een reactie achter