Dubbele kinderbijslag | misschien heb jij hier wel recht op

Dubbele kinderbijslag | misschien heb jij hier wel recht op

Heeft jouw kind een aandoening waardoor het veel begeleiding nodig heeft? Omdat hij of zij zich anders niet zou kunnen redden, ondanks het voor zijn of haar leeftijd wel aannemelijk zou zijn dat hij of zij dit zou moeten kunnen? Dan heb jij misschien wel recht op een verdubbeling van de kinderbijslag. Het gaat dus om kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking (of minder handigheid). En daardoor veel tot continu begeleiding nodig hebben.

Denk hierbij ook aan kinderen met bijvoorbeeld ADHD en autisme (of aanverwante).

Aanvragen dubbele kinderbijslag.

Het aanvragen van de dubbele kinderbijslag doe je via de sociale verzekeringsbank, je moet wel aan een aantal belangrijke criteria voldoen:

  • Het kind is tussen de 3 en 18 jaar oud.
  • Het kind is thuiswonend.
  • Het kind heeft intensieve begeleiding nodig. 

Het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg zal nav vragenformulieren en een telefonisch aanvullend gesprek een uitspraak doen over een indicatie en de duur van de indicatie naar de sociale verzekeringsbank. Zij zullen jou vervolgens telefonisch of schriftelijk toelichten hoe ze tot het advies zijn gekomen. Bij een tijdelijke toekenning van bijvoorbeeld een jaar kun je na verloop, voor een verlenging opnieuw een aanvraag indienen. Dit doe je via dezelfde weg als de eerste keer.

Via onderstaande link vindt je meer informatie, en kun je ook direct via digiD een aanvraag doen.

https://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/tweemaal_kinderbijslag/tweemaal_kinderbijslag_aanvragen/index.jsp

Nadat je de aanvraag hebt ingediend, krijg je schriftelijk een link toegewezen door de CIZ. Hierin staan een aantal vragenformulieren klaar. Deze formulieren dien je via acrobat reader te downloaden, in te vullen en ondertekenen.

Nadat je deze geupload hebt met eventuele rapporten van specialisten en medicijnlijsten (gratis verkrijgbaar bij de apotheek) zal een medewerker van het CIZ dit beoordelen en bij eventuele vragen telefonisch contact opnemen.

Wil je weten hoe het CIZ tot een advies komt? Dat lees je hier

Niet geschoten is altijd mis toch?

 

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. plattelandsmeisje
    maart 15, 2017 / 9:41 am

    Ik denk dat dit interessante informatie is voor ouders met een kind dat veel begeleiding nodig heeft. Ik wist niet dat dit bestond!

Laat een reactie achter