Mama/oma is ziek : deel 3

Mama/oma is ziek : deel 3

Mama/oma is ziek, het derde deel. Het is al een poosje geleden dat ik een update schreef over mijn moeder, dus bij deze wil ik je graag op de hoogte stellen van de afgelopen weken.

Vrijdag 9 september, de dag van de operatie.

Eindelijk is het zover! we halen allemaal een beetje opgelucht adem. Er is niks uitgezaaid in haar wachtperiode tot de operatie en vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. Het klikt gek, maar hier hebben we echt allemaal naar uitgekeken.

Het is inmiddels rond drieën, ik kon mijn hoofd er niet echt bijhouden op school en ben blij dat ik thuis ben. Ik wacht in spanning een telefoontje af van mijn oma. Hoe zou het zijn gegaan? Is ze al wakker? Dan gaat de telefoon. “Hoi lieverd” klinkt een opgewekte stem aan de andere kant van de lijn. “hoi oma, hoe is het gegaan?”

Oma verteld mij dat alles goed is verlopen. Mijn moeder is wakker en ze voelt zich goed, geen misselijkheid etc. De plastisch chirurg heeft alleen geen borstprothese kunnen plaatsen, dat moet dus later met een nieuwe operatie. Hier baalde mijn moeder natuurlijk wel een beetje van.

Wij wonen niet echt om de hoek en er was nu natuurlijk al genoeg visite geweest direct na de operatie. Daarom besluiten wij om morgen langs te gaan.  Wat doen wij met Vanessa? vraag ik aan robert. nemen we haar mee naar het ziekenhuis? Vanessa komt er al direct roepend tussendoor dat ze ook mee naar oma wil! Een mooie tekening heeft ze ook alvast klaargelegd op tafel. Prima lieverd, dan ga je met ons mee.

Zaterdag 10 september.

we stappen uit bed, maken ons klaar en daarna ontbijten we lekker gezamenlijk. Daarna loop ik met Vanessa even de stad in. We wonen in het centrum dus we steken alleen de straat over en staan dan al in de winkelstraat. Vanessa mag een mooie bos bloemen uitzoeken voor oma en we nemen ook het één en ander aan eten mee. Op de dag van opname krijg je in het ziekenhuis geen warme maaltijd, dus meer dan een boterham heeft ze nog niet gegeten.

Aangekomen bij het ziekenhuis is het even zoeken naar het kamernummer. Het bleek dat we helemaal verkeerd zaten. (dat ben ik echt ten voeten uit haha) maar uiteindelijk stappen we de kamer binnen en jeetje, wat ziet ze er goed uit! Dat had ik nou helemaal niet verwacht! en het valt niet eens op dat 1 borst weg is als je het niet zou weten. De arts heeft er een “ballon” ingebracht die gevuld is met vloeistof. Die kan daar blijven zitten tot de borstreconstructie uitgevoerd gaat worden. Vanessa vind het alleen een beetje spannend maar ook leuk dat ze oma weer ziet! Ze geeft voltrots haar tekening en ik zet de bloemen in een vaas.

Het is gezellig, we kletsen en lachen en er druppelt nog meer visite binnen. Voor nu even weg met de zorgen.

 

Volg:
Delen:

Laat een reactie achter