Skydiven op het prachtige Dubai

Skydiven op het prachtige Dubai

00:42 lokale tijd Dubai. Ik lig lekker in bed met de airco aan, iedereen slaapt. Het is heerlijk hier. Ik kijk wat op mijn telefoon, facebook, instagram. Ik plaats nog een foto op instagram en denk na over morgen. We gaan skydiven! Hoe gaaf is dat! Ik heb er super veel zin in maar het houd mij op dit moment toch ook wel een beetje wakker. Zenuwen voel ik niet echt eigenlijk. het is meer de zin en het niet precies weten wat je te wachten staat. De wekker gaat morgen of beter gezegd straks om 10 uur en rond het middag uur (kwart over 1 om precies te zijn) moeten wij aanwezig zijn bij het skydive center. Morgen zal ik je natuurlijk vertellen hoe het was..

wat neem je mee & wat zijn de kledingvoorschriften

Van te voren kregen wij vrij veel informatie via de mail. Met welke ziektes of aandoeningen je niet mag springen bijvoorbeeld en nog veel meer. We moesten formulieren uitprinten, invullen en meenemen. Plus je paspoort of een ander geldig ID bewijs en stond er duidelijk in de mail wat je wel en niet mag dragen. We zijn natuurlijk in een land met een moslimcultuur, dus er stond ook duidelijk in de informatie die we kregen om respect te hebben voor de omgeving. bijvoorbeeld geen laag uitgesneden topjes dragen en hele korte broekjes. Een tshirt mag wel maar geen mouwloos hempje bijvoorbeeld. Ook geen boots, laarzen of hakken. Maar dat is iets wat wel voorzich spreekt als je gaat skydiven. Ik zelf trok een lange broek en een lekker tshirt met gympjes aan.

Briefing

Nadat alle papieren waren ingeleverd en gecheckt werden we gewogen en gemeten. Daarna moesten we ongeveer een half uurtje wachten totdat wij met z’n 5en aan de beurt waren. We hebben even buiten gekeken hoe andere mensen neerkwamen na het springen, wat gedronken en daarna mochten wij! We ontmoeten elk onze eigen skydive instructeur en cameraman. Daarna kregen we een harnas/tuig aan en een korte maar duidelijke uitleg. Welke houding we moesten aannemen wanneer we uit het vliegtuig zouden springen en hoe je je benen moest houden tijdens het landen. en ook nog een stukje nonverbale communicatie tussen jou en je skydive instructeur. Daarna vertelde de cameraman (iedereen had een eigen cameraman bij zich voor je eigen film en foto’s) kort dat je ten alle tijden naar hem moest kijken tijdens de sprong, duimpjes, zwaaien wat je zelf leuk vond voor een mooi resultaat aan het eind.

De sprong

En toen was het zover! We gingen springen. Met een golfkar werden we naar het vliegtuigje gereden en 1 voor 1 mochten we plaatsnemen in het vliegtuig. Eenmaal opgestegen werden we nog een stukje gefilmd met de vraag hoe je je voelde en of je nog laatste woorden had, haha. Super leuk als je de film terug kijkt! Daarna moest je bij je instructeur op schoot komen zitten en werd je vastgeklikt aan hem en goed ingesnoerd. Wat je voelt als je daar in de opening van het vliegtuig hangt is niet te beschrijven. Het geeft een ontzettende kick! maar daarnaast voelde ik mij ook verrassend kalm. Ik vertrouwde echt volledig op mijn instructeur en heb super genoten van de ervaring. Mocht je zelf een keertje de mogelijkheid hebben om te gaan skydiven zeg ik zeker doen! Het was echt fantastisch en ik had het voor geen goud willen missen.

IMG_5652


De foto is genomen met telefoon vanaf een laptop scherm dus niet ideaal, als ik thuis ben zal ik de echt mooie beelden delen. Maar zo heb je in ieder geval een idee!

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. maart 5, 2017 / 8:10 am

  Wat gaaf zeg! Zelf heb ik echt vreselijk last van hoogtevrees dus ik zou het waarschijnlijk nooit durven, haha.

  • admin
   maart 5, 2017 / 6:01 pm

   Mijn vriend ook! Maar hij deed het toch. Super stoer van hem maar ik snap heeel goed dat je niet durft als je hoogtevrees hebt. Moet zeggen dat het een stuk minder eng is dan je in eerst instantie zou denken.

  • admin
   maart 5, 2017 / 6:03 pm

   Echt doen hoor! Het is te gek

 2. maart 5, 2017 / 2:24 pm

  Wauw!
  Een paar jaar geleden zou ik meteen hebben gezegd: ik wil ook!
  Maar nu zie ik er denk ik toch maar vanaf 😉

 3. maart 5, 2017 / 3:15 pm

  Wat ontzettend gaaf! Ik ben absoluut geen held als het op hoogtes aankomt, maar stiekem lijkt mij dit ook wel kicken hoor! Ja heel tof dat je het gedaan hebt!

 4. Linda | travellersoftheworld
  maart 5, 2017 / 6:09 pm

  Wauw, wat klinkt dit als een ontzettend gave ervaring zeg! Ik ben alleen geen held met hoogtes, dus zou dit nooit van mijn leven durven

  • admin
   maart 5, 2017 / 6:23 pm

   Haha, ja zo gaaf! ik had ook nooit gedacht dat ik dit zou doen hoor, wilde het wel altijd graag. maar tussen willen en echt doen zit natuurlijk ook nog verschil. Ik moet zeggen dat het een stuk minder eng is dan het lijkt!

 5. maart 7, 2017 / 6:18 pm

  Oh man. Ik heb jaren zelf gesprongen, maar veel exotischer dan Ameland zijn mijn sprongetjes nooit geweest. Dit bracht echt weer even herinneringen naar boven.

  • admin
   maart 7, 2017 / 6:52 pm

   Gaaf Jeroen! Ik zou ook wel vaker willen springen, en op Texel of Ameland lijkt mij ook nog een keer gaaf om te beleven.

Laat een reactie achter