Tweedehandskleding kopen bij de kringloop

Tweedehandskleding kopen bij de kringloop

Tweedehandskleding kopen bij de kringloop.. nu hoor ik je denken, dat doe je toch niet? Maar waarom niet? Wat is er zo erg aan hergebruik? Is het niet een beetje hetzelfde als Marktplaats? Beide keren is het gedragen en beide keren betaal je maar een paar euro voor nog hele mooie goed uitziende kleding. Ik ben niet graag een dief van mijn eigen portemonnee en ik zie het ook wel een beetje als sport. Hoeveel kan ik kopen voor zo min mogelijk geld? Dat is bijvoorbeeld iets wat ik mij altijd afvraag en probeer in de supermarkt.

Trends en de kast van oma.

Oh, dol was ik vroeger op de kledingkast van mijn oma! Een immens grote kast waar je gewoon in kon spelen! Ik versleet uren en dagen in haar kast tussen alle schoenen, en vond het heerlijk om mezelf te verstoppen tussen alle hangende kleding.

En nog steeds ben ik stapel gek van haar kast! Als ik daar in rondkijk ga ik van nu naar 30/40/50 jaar geleden. Ze bewaard alles en heeft de mooiste kledingtijdscapsule die ik ooit heb gezien. Ik heb dan ook al menig trend weer opnieuw leven in zien blazen. Zoals de leren broek, leren rokken, faux fur jassen en de meest gekke prints die weer helemaal trendy werden. Als er weer eens een leuke trend de hoek om komt kijken sta ik dus ook als eerst bij mijn oma op de stoep. Ik hou van vintage! Nu zijn de faux fur coats weer helemaal hot. En ook ik heb er een paar hangen waaronder een hagelwitte. Super mooi! Als klein meisje, ik denk een jaar of 4/5 trok ik die jas al aan. Want wat vond ik hem mooi! en nu, 20 jaar later is hij nog steeds net zo mooi! En vorig jaar kreeg ik hem dan eindelijk na circa 20 jaar zeuren “oma later als ik groot ben, mag ik die jas dan hebben?”  “Oma, als je die jas ooit wegdoet mag ik hem dan?” Kledingstukken met een verhaal, met een geschiedenis, daar kan geen enkel nieuw kledingstuk tegenop in mijn beleving.

Wat ik kocht bij de kringloop

Gister besloot ik eens bij de kringloop te kijken. Ik kom er niet zo vaak, maar af en toe kan ik het niet laten. Mijn oma is net zo, en vaak gaan we dus samen even rond sneupen. Vond ik niet ineens twee super leuke blazers! 1 is van Only en de ander van de H&M. Ik ben gek op blazers en nam deze twee dus direct mee. Voor elk betaalde ik 5 euro.

foto van Kimberly Van Urk.

Koop jij ook weleens tweedehands? 

Volg:
Delen:

Laat een reactie achter