Waarom kamperen niks voor mij is.

Waarom kamperen niks voor mij is.

Ik durf het best toe te geven, ik ben een luxe paardje.

Ik zie mezelf gewoon niet s’morgens vroeg in mijn badjas rennend over een veldje met een plee rol onder mijn arm. Nee dat lijkt mij echt niks. En natuurlijk heb ik wel gekampeerd hoor, als kind dan welteverstaan. Dat was altijd best gezellig en leuk, mijn vader was nogal van het kamperen en de survival. Vroeger gingen hij en mijn moeder met een oude autoambulance naar de Belgische Ardennen. Zelfs toen mijn moeder hoogzwanger was van mij. Best leuk om die foto’s terug te zien maar zelf loop ik er niet warm voor. 

Nee, die keer dat ik als 16 jarig meisje met de hele klas naar de Belgische Ardennen vertrok voor een week staat mij nog te goed in mijn geheugen gegrift. Wat ik mij vooral nog herinner was hoe koud ik s’morgens wakker werd in een tent, op een harde grond want mijn luchtbed was op op dag 3 al gesneuveld. Daarbij kwam nog dat wij een fantastische gymleraar aka ex militair en survival fanaat mee hadden die diehard tussen 2 grote tenten insliep liggend in een hangmat. Om te zorgen dat de jongens niet de tent van de meiden in konden en andersom. Die leraar vond het heerlijk om kilometers te hiken. Door oude beren vallen heen te kruipen vol met modder en water. Dwars door de blubber te banjeren zeiknat en koud. Ik heb zo genoten toen, maar niet heus.

Nee hoor doe mij maar lekker een mooi hotel. Met een badkamer waarvan ik de deur open trek en mijn eerste reactie “wauw” is. Met een heerlijke stortdouche die ik thuis niet heb, met goed liggende grote fijne bedden. Mezelf even lekker laten pamperen. Elke dag in een verschoond fris bedje duiken, in een schone mooie hotelkamer. Dát is pas echt vakantie. Voor mij dan.

Kampeer jij wel graag? Of kies jij ook liever voor een fijn hotel? 

 

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. maart 23, 2017 / 5:20 am

  Wat jij benoemd is kramperen 😜 Daar ben ik ook niet zo van.
  Wij gaan wel naar de camping, maar dan in een stacaravan: eigen douche en wc en meer privacy en we hoeven geen kou te lijden.
  Wanneer het koud zou worden is er gewoon een kachel 😉
  Maar een hotel op z’n tijd vind ik ook gaaf hoor!!!

  • admin
   maart 23, 2017 / 5:37 am

   Hahahaha🤣. Ja een stacaravan is dan nog wel goed te doen idd. Al zou ik daar zelf ook niet voor kiezen😅😜. Ik heb er gewoon echt helemaal niks mee. Al vind ik de zweer op een camping altijd wel erg leuk en gezellig. Vroeger zijn we een keertje naar appelscha geweest in een huisje, dat vond ik wel een ideale combinatie! Toch middenin de natuur en het comfort van thuis.

   • maart 23, 2017 / 5:42 am

    Ik kies dan toch sneller voor de warmte in het buitenland 🤗 nederland en een camping trekt mij dan weet niet zo.

    • admin
     maart 23, 2017 / 6:18 am

     Ohja dat kan natuurlijk ook nog😅. Klinkt iig al een stuk aantrekkelijker!

 2. maart 23, 2017 / 8:48 am

  Nee ik houd er ook niet van. Vroeger als kind vond ik het wel leuk, maar nu kies ik liever voor een hotel of een huisje. Ik zou het wel doen, maar dan puur voor de kinderen en omdat mijn man het geweldig vind. Dan opper ik mij wel op….

Laat een reactie achter