De namen die het niet werden

De namen die het niet werden

Ik vind het altijd leuk om te weten welke namen er bij mensen op het lijstje stonden, en waarom die namen het uiteindelijk toch niet geworden zijn. Benieuwd welke namen er bij ons op het lijstje stonden? Ik deel ze vandaag met je! 

De meisjes namen die het niet werden

Papa’s lijstje

 • Shania
 • Lynn

Ik en Vanessa haar vader konden het echt niet eens worden wat namen betreft. Hij heeft een hele andere smaak dan ik. Vond ook vrij weinig mooi. Daarom staan er maar 2 namen op papa’s lijst. Het allerliefste had hij haar Shania genoemd. Vernoemd naar de zangeres Shania Twain. Omdat hij haar muziek zo mooi vind.

Op zich is Shania natuurlijk geen rare naam. Maar bij een super hollands kind, met (wat wij al verwacht hadden) erg blond haar…nee, daar voelde ik helemaal niets voor. Vond de naam gewoon niet passend voor onze dochter.

Lynn was ook een naam die bij mij op het lijstje stond. Hier was ik zo blij mee toen, haha. Eindelijk een naam die wij allebei mooi vonden. Maar vanwege de populariteit 4 jaar geleden besloten we toch om voor een andere naam te gaan.

Mama’s lijstje

 • Vienna
 • Vajén
 • Lynn
 • Alana
 • Nina
 • Elin
 • Roos

En dit was het namenlijstje wat ik had. Voor mij was Vienna echt dé naam. Super mooi vond ik hem! En nog steeds. Vajén vind ik ook nog steeds erg leuk. Helaas vond papa mijn hele lijstje niks, en zijn we uiteindelijk voor Vanessa gegaan. Iets compleet anders, maar waar we beiden nog steeds heel happy mee zijn. Benieuwd waarom wij eigenlijk voor die naam kozen? Ik schreef er een blog’je over.

De jongens namen die het niet werden

Papa’s lijstje

Niks! Helemaal overtuigd dat we een meisje zouden krijgen 😉

En mama eigenlijk ook, aangezien alle vrouwen bij mij in de familie als eerste kind een meisje krijgen. Bijzonder he. Het was dan ook geen verassing dat wij inderdaad een meisje kregen. Al had ik in het begin wel het gevoel dat het een jongetje zou zijn. Ik wilde dus ook persé 1 naam vinden die ik echt leuk vond…Voor het geval het wel een jongetje werd.

Mama’s lijstje

 • Chris

Chris vind ik ook nog steeds mooi! Wie weet voor de toekomst….;)

Welke namen stonden er bij jou op het lijstje? En waar heb je uiteindelijk voor gekozen? 

 

 

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. juli 14, 2017 / 9:26 am

  Leuk om te lezen! Wij wisten bij beide kinderen niet wat het zou worden. Het werden twee jongens. Toevallig van de week verteld hoe ze hadden geheten als ze een meisje waren geweest. Ze lagen allebei in een deuk!

  • admin
   juli 14, 2017 / 9:34 am

   Ik zou dat nooit reden om het geslacht niet te weten. Veel te nieuwsgierig voor haha. Knap hoor! Lijkt mij zo mooi om het pas bij de geboorte te horen. Haha dat geloof ik wel, leuk!

 2. juli 15, 2017 / 5:43 am

  De oudste Charley het werd Jaymy. Middelste Riley het werd Ryan. Jongste is Lily – Rose. Ik had al jaren een meisjes naam dus toen de derde een meisje werd was er van mijn kant geen twijfel. Gelukkig dacht mijn vriend er net zo over. Andere meisjes namen waren Emily en Marley. Als ze een jongen was dan had ze Finley geheten.

Laat een reactie achter